Какво трябва да знаете за Малдивите

Всички снимки от Малдивските острови са неописуемо красиви и впечатляващи – цветът на океана е тюркоазено синьо, пясък е бял и подводният свят е невероятно красив. Човек си мисли, че това не може да е истина,но когато отиде там остава без думи…

Малдивите са дестинация за релаксация – отпускане на тялото и ума.

Не ви е необходима виза, за да влезете в Малдивите. В случай на пристигане се издава тридесетдневна безплатна виза , но всички посетители трябва да носят валиден документ за пътуване.

Както всяка друга дестинация извън Европа, телефонните обаждания до вашата страна са скъпи. Най-добрият начин е да закупите местна SIM карта с включен интернет. Можете да направите това на летището, когато пристигнете.

Тук денят е кратък – слънцето изгрява около 5-6 сутринта и залязва около 6 часа. Имайте предвид, че слънцето на Малдивските острови е много интензивно. Не подценявайте това и вземете подходяща защита от слънце с вас и използвайте на всеки 2 часа. Температурите варират между 24 и 33 °C през цялата година. Влажността на въздуха е висока, но не се усеща осезателно поради постоянния бриз. Преобладават два сезона – сух между декември и април и дъждовен от май до октомври като времето е все още топло, но леко облачно и малко дъждовно, а влажността по-висока. Ноември и април са препоръчителни за гмуркачите, тъй като водата е най-чиста и видимостта е по-голяма. Температурата на морската вода е около 28 градуса целогодишно.

Местната валута се нарича Rufiyaa (MVR), но можете да плащате в щатски долари почти навсякъде. Курортите приемат само USD.

Местният език се нарича Dhivehi, но английският е широко разпространен.

Забранено е внасянето на спиртни напитки в Малдивите, освен ако посетителят няма специален лиценз за внасяне на спиртни напитки, бира, или подобни продукти. Ако закупите спиртни напитки, бира, или подобни продукти от безмитните магазини по път към Малдиви, в такъв случай продуктите трябва да бъдат облигирани при пристигане в Малдивите, като продуктите ще бъдат освободени при отпътуване.

Малдивските острови имат две различни лица – така наречените курорти с плажни вили и бунгала над водата и острови с местно население,където ще видите как живеят местните жители. Религията им е ислям, а туристите трябва да се съобразяват с това. Повечето плажове не са за туристи с бански костюми. Изключение от това е остров Maafushi, където местните жители са по-толерантни към дрехите, но все пак в разумни граници. Има няколко джамии на остров Maafushi и ще ги чувате всеки ден.

Остров Maafushi не е голям – тук има хубави хотели и прекрасен плаж . За разлика от останалите острови Малдиви с местно население, Maafushi има bikini beach, където туристите могат да носят бански костюми. Водата на Индийския океан тук е гореща, кристално чиста и прозрачна

Малдивски кухня съчетава в себе си кулинарни традиции на Индия и арабските страни.

Риболовът е широко разпространен сред местните жители. Ако искате да ядете риба, това е мястото.
На Маафуши и останалите останали Малдиви острови с местно население е забранено дори за туристите да пият алкохол.

Малдивските острови са не само плажна дестинация – красотата им е подводният свят. Направете гмуркане с шнорхел – ще видите невероятни цветни риби, корали, животни като морски краставици, морски костенурки, риф акули … Помите ли филма за Немо? Тук ще откриете десетки риби Nemo.

Посетете Sandbanks-пясъчна ивица над повърхността на морето -малък остров, където нищо… освен пясък. Има много пясъчни ивици на Малдивите и те имат най-невероятния бял пясък, който сте виждали някога. Повечето от обиколките, предлагани на остров Maafushi, включват посещение на пясъчна ивица, така че вероятно ще имате шанса да отидете там.

Малдивите са не само място за двойки и семейства, но и за хора, които обичат красотата и които следват мечтите си.

Proceed Booking